Dirigente

Henriëtte studeerde klassieke zang aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht, het Conservatoire de Nancy en het Mozarteum te Salzburg. Als zangeres heeft zij jarenlange ervaring op internationale podia en was zij 10 jaar lang verbonden aan de Nationale Opera
Amsterdam.
Naast haar carrière als zangeres werd zij steeds vaker gevraagd als dirigent.
Tijdens haar studie volgde Henriëtte al lessen bij de dirigenten Krijn Koetsveld, Kenneth Montgomery en Winfried Maczewski. Omdat zij zich niet wilde beperken tot alleen klassiek is zij zich meer gaan specialiseren in lichtere stijlen, zoals pop. De dirigenten Rogier IJmker en Lorenzo Papolo leerden haar veel over het dirigeren in niet-klassieke stijlen.
Inmiddels is Henriëtte al 14 jaar dirigent en heeft zij leiding gegeven aan koren van zeer uiteenlopende samenstelling, leeftijd en stijl. Vaak werd er pop gezongen, maar ook musical, Disney, shanty, levenslied, Russisch, klassiek, barbershop en gospel kwamen voorbij.
Momenteel is zij dirigent van ‘Gemend Koor Gieten’, Popkoor ‘Pop Oet Ies’ en ‘zanggroep Chajim’ en nu ook van ‘Daler Voices’.

henriette de groot